De handstand challenge

Oké, daar gaan we dan, mijn allereerste blog. Mijn missie gaat verder dan sportkleding verkopen. Ik wil vrouwen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. En nee, niet door jezelf helemaal gek te maken in alles wat je van jezelf moet. Maar door je te inspireren te beginnen met datgene wat je eigenlijk al best lang wil doen, je het vertrouwen te geven dat jij het kan en je mee te nemen in mijn proces. Dat laatste vind ik best wel spannend, het voelt kwetsbaar. Alleen daarover zou ik deze blog al kunnen schrijven, maar we beginnen met wat luchtigs ;-)

Begin deze maand stond ik met Bloom Lifestyle op The Dutch Throwdown, een CrossFit wedstrijd, om mijn merk daar onder de aandacht te brengen. En hoe trek je dan mensen naar je stand? Nou, met een handstand challenge! Ik daagde iedereen uit een poging te doen om (zonder muur/steun) zo lang mogelijk op zijn/haar handen te staan. En elke seconde was extra korting! Angsten werden overwonnen tijdens het weekend en dat was precies mijn doel!

Nu heb ik die handstand challenge niet zomaar gekozen. Die handstand was een hele challenge voor mij toen ik startte met CrossFit. En de les die ik daar uit haalde deel ik graag. Het is een belangrijk onderdeel van waar Bloom Lifestyle voor staat en ik hoop jullie ermee te inspireren.

Toen ik 5 jaar geleden begon met CrossFit, was dat echt even wat anders dan 20 jaar achter een bal aan rennen (hockeymeisje). Krachttraining, gewichtheffen, gymnastics… zo veel om te leren! Gymnastics lessen schreef ik me niet voor in. ‘Dat is niks voor mij.’ ‘Dat kan ik toch niet.’ ‘Veel te eng’. Genoeg redenen om het niet te doen en bang om (letterlijk ;-)) op mijn bek te gaan.

Maar in de Workout Of the Day (WOD), kwamen alle movements voorbij. En ondanks dat je alle movements kan aanpassen aan je eigen niveau, wilde ik na een tijdje toch heel graag alles onder de knie krijgen. Dus; toch ook maar aan de slag met gymnastics.

Finally uit mijn comfort zone. En fanatiek als ik ben wilde ik het liefst alles in een korte tijd beheersen, dus ging ik overal mee aan de slag. Toes to bar, pull ups, handstand. Minimale vooruitgang, frustratie en 100x op willen geven ging ik (eindelijk) luisteren naar het advies van de coach: FOCUS.

Ik ging 3-4 keer per week met de handstand aan de slag en liet de rest even voor wat het is. Seal crawls (most charming oefening ever, zoek het op haha), core training en veeeel vallen en opstaan. Maar aandacht en focus helpt, ik ging vooruit!!

En toen ging ik het leuk vinden, van het proces genieten en kreeg ik het vertrouwen in mezelf! In acht maanden bouwde ik een stabiele handstand walk op en het is nu één van mijn favoriete movements geworden.

Naast dat dit proces mij fysiek sterker heeft gemaakt, heb ik er ook van geleerd dat wanneer je iets graag wil je er voor moet gaan. Go for it, make it happen!

So how did it work for me?

❀ Get out of my comfort zone

❀ Focus

❀ Enjoy the process

❀ Als ik het echt graag wil, make it happen!


Tell me, waar zou jij eigenlijk al lang mee willen beginnen? Ga je het gewoon doen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Always keep Blooming.

Liefs,

Fleur

Terug naar blog

Reactie plaatsen