My time to Bloom

My time to Bloom. Dat was de quote bij de allereerste post van Bloom Lifestyle. En heel eerlijk, ik had toen nog geen benul dat die quote uiteindelijk zo perfect past.

In februari werd het vuurtje aangewakkerd door een opmerking van mijn vriend. Ik dacht dat hij een grapje maakte toen hij zei dat ik anders ‘gewoon even mijn eigen bedrijf kon starten’. Hij zag dat vuurtje al eerder dan ikzelf. Geen idee waar ik moest beginnen en ik vroeg me eerlijk gezegd nog vooral af of ik dat wel kon. Maar beetje bij beetje ging ik me erin verdiepen en voelde ik… let’s do this! Kwam een mooie quote tegen die daar perfect bij past: My dreams are bigger than my fears.

In de maanden die volgde ging ik aan de slag met alle voorbereidingen. Naam & logo, collectie, website… Alles was nieuw en ontdekken. Ik heb wel 100 keer gedacht dat het me toch niet zou lukken (en op het punt gestaan om te stoppen), maar ook 100 keer trots geweest dat ik stappen aan het zetten was.

Tegelijkertijd wilde ik ook alles geven bij de fijne job die ik heb, moest ik van mezelf vijf keer per week twee uur trainen, wilde ik thuis alles op orde houden, er zijn voor de boys en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat als dat dan niet allemaal goed ging of verliep zoals ik dat gepland had? Kon ik uren piekeren, wakker liggen, snauwen thuis, mezelf beoordelen en ging ik vervolgens nog ff een stapje erbij zetten zodat het wél zou lukken. Tot ik in elkaar zakte, letterlijk.

Er waren natuurlijk al langer signalen (lekker negeren en door knallen), maar tijdens een kwalificatie voor een CrossFit competitie wilde mijn lichaam gewoon niet meer. Ik stapte halverwege de workout uit. Het was tijd voor verandering.

Ik ging in gesprek met mijn manager en kreeg de kans om een coaching traject te starten met Lian. Mijn doel? Meer rust, minder piekeren en minder doen ‘zoals het hoort’, maar meer leven vanuit wat goed voelt voor mij.

Al snel wist Lian precies naar boven te halen waar mijn (oude) gewoontes vandaan kwamen en ging ik met haar aan mijn zijde aan de slag. Van denken en handelen met mijn verstand, naar van binnenuit leven. Luisteren naar mijn gevoel, met meer zachtheid naar mezelf en de juiste focus.

Het is een ongoing proces, waar ik nog veel leer. Ik leer mezelf steeds beter kennen, vind meer rust, geniet van het moment én heb focus.

My time to Bloom heeft dus dankzij de start van Bloom Lifestyle zoveel betekenis gekregen. Ik moest er ‘even’ voor omvallen. Maar dankbaar voor mijn stappen naar een juiste balans tussen mijn verstand en mijn hart. Luisteren naar mijn behoeftes én het omarmen van mijn kwetsbaarheden. Dus de start van Bloom Lifestyle is sowieso een succes, het heeft ervoor gezorgd dat ik met mezelf aan de slag ben gegaan. Ik kan me geen groter succes voorstellen...

GOOD BYE: Comfort zone. Doubt. Fear.
HELLO: Opportunities. New beginnings. Faith.

Terug naar blog

Reactie plaatsen