No pain, no gain?

In de afgelopen maanden is mijn manier van trainen veranderd. Van ‘no pain no gain’ naar een relaxte trainingsroutine…

Als je me een jaar geleden zou zeggen dat ik niet (altijd) hoef te trainen om beter te worden, of niet altijd weer helemaal voluit te gaan… had ik je waarschijnlijk een slap lachje gegeven en van binnen gedacht ‘Maybe for you. Ik heb ambitieuze doelen nodig, train om dood te gaan (bij wijze van spreke 🤪) en ben niet tevreden of voldaan als ik niet aan mijn verwachting voldoe’.

Ik trainde voor competities, legde de lat hoog en gaf alles. Mooie periode, maar om zo te blijven trainen zonder op topniveau te competen bracht onnodige stress.

En nu weet ik beter, hoewel die innerlijke criticus stiekem nog regelmatig om de hoek komt. Trainen vanuit een relaxte flow geeft me zoveel rust! Dus rede om te delen wat het mij brengt. Als jij je herkent in de hoge druk die je jezelf oplegt met trainen, dan hoop ik dat je misschien ook wat minder streng voor jezelf zal zijn na het lezen 🙏🏼

Het betekent trouwens niet dat ik nu niet lekker kan knallen en doelen heb. Als het zo’n dag is, heerlijk! 🔥 Andere dagen is het doel vooral lekker bewegen, doen waar ik zin in heb en vooral zorgen voor voldoende beweging. Ik ben niet de sterkste versie van mijzelf of met de beste conditie, maar ik zie nu in dat fit en gezond zijn meer is dan je fysieke gesteldheid. Want 5x per week stress op jezelf zetten met trainen maakt je niet de gezondste versie van jezelf

Benieuwd naar de voordelen van mijn huidige trainingsroutine? Komt ie:

  1. Vermindert stress: een minder intense invulling van mijn training vermindert stress en draagt bij aan mijn gezondheid.
  2. Duurzame routine: Het is makkelijker om een relaxte trainingsroutine vol te houden op lange termijn, waardoor ik consistent blijf en minder snel opgeef.
  3. Blessurepreventie: Minder intensieve trainingen kunnen het risico op blessures verlagen, omdat ik mijn lichaam niet overbelast.
  4. Enjoy it: Het geeft me (weer) ruimte om te genieten van mijn trainingen, zin om te bewegen zonder angst om niet goed genoeg te presteren.
  5. Verbeterde slaap: Minder stress en een meer ontspannen trainingsaanpak kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.
  6. Balans: Het helpt mij om een gezonde balans te vinden tussen trainingsdoelen en andere dingen in mijn leven.

Kortom, een relaxtere trainingsroutine kan je helpen om fysiek en mentaal in balans te blijven, terwijl je nog steeds fit en gezond blijft! 🧘🏼‍♀️🏋🏼‍♀️

Keep Blooming girls 🌸

Terug naar blog

Reactie plaatsen